Speel je graag mee?

Word zelf Fambatista

Om de schwung in onze muziek te garanderen, is het niet mogelijk om op eender welk moment bij Famba aan te sluiten. 
Momenteel is het tijdelijk niet mogelijk om in te stappen. Sta je toch te popelen om mee te trommelen? Neem hieronder contact op voor meer info. We bekijken samen de mogelijkheden in de (nabije) toekomst

 

Of kom kennismaken op één van onze komende optredens.


Goed om weten

Famba is geen doorsnee sambaband. Onze muziek is ons medium om onze visie naar buiten te brengen en ons engagement in realiteit brengen. Iemand die bij Famba komt, moet dan ook op enkele (voor ons) basiszaken op dezelfde lijn zitten en zo onze boodschap versterken. Natuurlijk is er ook veel ruimte voor jouw eigen persoon! Wil jij ook Fambatista worden? Toets dan alvast even af of jij de volgende stukjes Famba-DNA bij jezelf kan afvinken.

1. Feministisch

Wist je dat de baseline van Famba ‘Fiesta Feminista’ is? Niet voor niets. Het zit in ons groeps-DNA. Je hoeft geen expert in feminisme te zijn om bij Famba te komen, maar we zijn wel op zoek naar vrouwen die zich bij feministische onderwerpen betrokken voelen. Je wil feminisme actief uitdragen met Famba en het laat je vooral niet onverschillig.

2. LesBisch

Famba komt naar buiten als lesbisch/bi. De rechten en zorgen van de LGBTQI-gemeenschap liggen ons nauw aan het hart.

Kun je je daarin vinden? Ga dan door naar puntje 3

3. Ritmisch

  • Bij Famba leer je alle nummers aan tijdens de repetities (3 vrijdagen per maand, in Gent), inclusief bijhorende choreo.
  • Je hoeft dus zeker niet muzikaal geschoold te zijn, noch de finale van So you think you can dance halen. Het is wel belangrijk dat je gevoel voor ritme hebt, een basis waar we samen op verderbouwen.
  • Tijdens 3 ‘proef-repetities’ krijg je de kans om van het ritmische te proeven en met Famba kennis te maken. Na die 3 repetities kunnen zowel wij als jij inschatten of Famba iets voor jou is.

3. En nog dit

  • Famba is natuurlijk meer dan feministisch, lesbisch/bi/… en ritmisch. Naast de muzikale kennismaking leren we jou graag ook iets beter kennen tijdens een gesprek. Hoe zie jij jouw engagement bij Famba?
  • Tijdens dit gesprek komen ook alle andere punten die Famba, Famba maken aan bod.

Klinkt Famba alvast als muziek in je oren? Waar wacht je op? Neem contact op!

Famba zoekt momenteel nieuwe speelsters